luni, 21 noiembrie 2011

De cele mai multe ori poti obtine o fotografie de impact plasand un subiect iluminat peste un fundal intunecat, sau invers: un subiect intunecat peste un fundal iluminat. De fapt folosirea contrastului de iluminare este un truc artistic des utilizat. Dar mai exista un contrast ce poate fi folosit cu succes in pictura sau fotografie: contrastul culorilor. Se poate obtine alaturand culorile calde cu cele reci, efectul lui este maxim, de soc. Culorile calde sunt rosu, oranj, galben, iar culorile reci: violet, albastru, verde. Oranj este cea mai calda culoare pentru ca este rezultatul amestecului între doua culori calde: rosu si galben, iar cea mai rece culoare este albastrul, care se obtine din amestecul a doua culori reci: verde si violet.
Pentru comparatie, avem aceeasi imagine in alb-negru, se observa ca lipsa culorilor duce la pierderea impactului.               Aici am alaturat doua imagini, una surprinzand contrastul culorilor si una ce are doar culori reci.     
       Imaginea care capteaza mai mult ochiul este cea in care sunt prezente culorile calde alaturate culorilor reci, cealalta imagine avand frunze verzi pe fundal albastru, deci doar culori reci, este una terna, banala si nu iese cu nimic in evidenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.