duminică, 19 aprilie 2015   Ajung sambata in Cluj si dupa ce ma cazez, merg impreuna cu Razvan  la stadionul Cluj Arena sa ne ridica kiturile de concurs. Kitul de la semimaraton este foarte generos: un rucsac si un tricou inscriptionate cu sigla concursului, ambele verzi (adevarul este ca ma saturasem de tricouri albastre, aveam deja trei de culoarea asta :)  ), produse de igiena de la sponsorii Nivea si Rexona , batoane de la isostar , bauturi energizante. Pentru crosul BT am primit un tricou tehnic galben inscriptionat cu logoul bancii si numarul de concurs fara chip, asa ca aceasta cursa nu a fost cronometrata si nu a avut nici clasament.
Duminica dimineata: o mica alergarea de incalzire de la ora 6 , mananc o banana si un baton de cereale si beau multa apa, apoi in jurul orei 8 ne indreptam spre stadionul Cluj Arena. E o dimineata friguroasa de aprilie cu un vant rece ce trece prin bluza subtire de alergare si ma face sa regret ca nu am luat un trening pe care sa-l imbrac pana la inceperea concursului. La stadion inca mai sunt concurenti care isi ridica kitul de participare. Intram pe stadion si fac cateva ture de alergare usoara pentru incalzire. Razvan face fotografii, de fapt pe tot parcursul concursului de semimaraton el a mers de la un punct la altul al circuitului si a fotografiat participantii.


 Se apropia ora startului (9.15 ) asa ca incerc sa-mi gasesc un loc cat mai aproape de primele linii, asta pentru a nu repeta greseala de la Alba Iulia cand am plecat din partea a doua a plutonului de start . Dupa intonarea imnului de catre Andreea Balan si un moment de reculegere tinut pentru un alergator ce murise cu o zi in urma se da startul. Despre cursa in sine nu se pot spune prea multe, am pornit bine, m-am ajutat in permanenta de ceas pentru a-mi mentine ritmul de alergare la 4,35 (ceea ce nu mi-a reusit chiar in totalitate) si in rest m-am bucurat de atmosfera de concurs .


In timpul cursei am depasit foarte multi alergatori, dintre cei care nu si-au apreciat bine ritmul de alergare si s-au pozitionat prea in fata la start.Apoi mai erau si multi alergatori de la maraton care aveau de parcurs 4 ture, asa ca aveau un ritm mai lejer pentru a pute face fata celor 42 km. Singura problema pe care am intampinat-o pe parcursul concursului a fost din partea vantului , care in anumite portiuni batea mai tare incetinindu-ma pana la ritmul de 5min/km.     La finalul cursei , chiar la intrarea pe stadion un concurent din spatele meu acelereaza incercand sa ma depaseasca. Initial nu am reactionat, zicandu-mi ca un loc mai putin in clasamentul general nu o sa conteze, dar aproape imediat un impuls de a nu ma lasa depasit m-a facut sa accelerez si sa-l intrec pe concurentul ambitios. In clasamentul general la semimaraton din totalul celor 743 de participanti m-am clasat pe locul 104 (97 la masculin). Timpul cu care am terminat a fost de 1.39.12 , iar la clasamentul pe grupe de varsta am ocupat pozitia 16 din 73 concurenti de varsta 45-54 ani.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.