luni, 5 octombrie 2015Toamna aceasta eram hotarat sa alerg primul maraton, iar ziua de duminica 4 octombrie a venit cu o vreme care m-a imbiat sa incerc atingerea acestui obiectiv. Doar ca veneam dupa o perioada in care nu m-am menajat deloc, alergari zilnice de aproape 10 km (sambata am alergat cu Luiza 10 km la Hardic iar in dimineata zilei de duminica 7 km tot cu Luiza). 


Pentru ca m-am temut ca in anul asta nu mai prind vreme asa frumoasa am hotarat sa alerg maratonul in dupamasa de duminica. Zis si facut, la ora 13 sunt pregatit sa plec in cea mai lunga alergare continua de pana acum. Aveam toate ingredientele a ceea ce putea deveni un dezastru:
  oboseala ( o saptamana de alergari, o noapte de sambata spre duminica in care am dormit doar 3-4 ore)
  alimentatie incorecta( o salata cu snitel sambata si doua banane duminica dimineata...fara carboload)
  hidratare insuficienta inaintea alergarii ( de dimineata bausem doar apa cu 2 pliculete de anticarcel)


Am inceput cu tura Radauti-Volovat-Burla 13 km care au trecut relativ usor, doar pe km 2 si 3 am avut ceva carcei in gambe...oboseala acumulata isi spunea cuvantul.


Ajung in locul din care am plecat initial (fabrica de scule Radauti) si pornesc spre a doua parte a cursei: tura Radauti-Volovat-Marginea-Horodnic-Radauti. Pe la km 20 se intampla ceea ce era de asteptat: raman fara energie! Nu mai puteam inainta decat cu mare greutate, iar gandul ca sunt abia la jumatatea cursei ma inspaimanta, am fost foarte aproape de a renunta. Aveam un gel pus la centura pentru orice eventualitate, ma hotarasc sa-l incerc (desi nu am mai folosit niciodata). Speram sa am nevoie de el mult mai tarziu...:(.


Jumatate de tub de gel, doua guri de apa ( minerala la 1,2 L , singurul tip de apa gasita la magazinul satesc din Volovat) si simt un boost de energie ce ma tine inca 2-3 km. Mai fortez o bucata, incerc sa nu ma gandesc la distanta pe care o mai am de parcus, imi zic : sa ajung pana la Horodnic si de acolo e mai usor...cam asa mi-am tot fixat tinte pe bucati scurte, din cand in cand alimentandu-ma cu apa, isotonic si gel.
La intrarea in Radauti realizez ca nu voi termina intreaga distanta fara un nou gel si apa (terminasem si gelul si apa si isotonicul) . O sun pe Elena si ii spun sa ma astepte la fabrica de Scule cu un gel si apa. Dupa ce m-am intalnit cu ea si m-am alimentat cu gel, apa si un sarut am continuat ultimii 8 km prin Radauti urmand aceeasi reteta: strans din dinti, un picior pus in fata celuilalt...si tot asa. Mai o gura de gel si doua de apa, mai gandul ca pe unde alerg acum tocmai alergasem dimineata impreuna cu Luiza si atunci parea asa de usor...ajung in fata blocului meu si ma uit la ceas: 41,90 km , asa ca am continuat sa alerg pentru a ajunge la 42,20km. In sfarsit ceasul imi arata ca am parcurs distanta unui maraton!!!


                                        Selfie la finalul maratonului in fata blocului !                                        https://www.strava.com/activities/406223219

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.